Στ. Αρναουτάκης για ΒΟΑΚ: «Το πρώτο βήμα έγινε και είναι θετικό. Οι διεκδικήσεις της Περιφέρειας και των φορέων απέδωσαν»

Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι αναμένεται επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών στην Κρήτη  

Στο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ μετά και τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Δείτε:

Η ΓΕΚ Τέρνα προτιμητέος επενδυτής για τον ΒΟΑΚ

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπογράμμισε πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη στην οποία έχει συμβάλλει διαχρονικά η Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι φορείς του νησιού, με τις συγκροτημένες διεκδικήσεις για την προσαρμογή, την αναβάθμιση και την υλοποίηση του έργου. 

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης για την εξέλιξη. Είναι ένα μεγάλο έργο για όλη την Κρήτη και επαναλαμβάνω πως ο Βόρειος οδικός άξονας είναι από την Κίσσαμο έως τη Σητεία», τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη συνεδρίαση. 

Παράλληλα σε δηλώσεις του ο Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε, αναφέροντας πως ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας θα επισκεφθεί την Κρήτη σύντομα και θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα μεγάλα έργα της Κρήτης. 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι έγινε το άνοιγμα των προσφορών για το μεγάλο αυτό έργο της Κρήτης στο τμήμα από Χανιά μέχρι Ηράκλειο. Αναδείχθηκε μια μεγάλη εταιρεία και πιστεύουμε να ξεκινήσει το έργο εντός του 2025. Περιμένουμε σύντομα τον Υπουργό Υποδομών και για άλλα μεγάλα έργα που θα ανακοινώσει», δήλωσε.   

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι παρούσα σε όλη την εξέλιξη των διαδικασιών και σε συνεργασία με τους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για να δοθούν οι καλύτερες λύσεις σε όλα τα προβλήματα. «Ο στόχος επετεύχθη και θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης. Η γραφειοκρατική διαδικασία είναι χρονοβόρα και θα παρακολουθούμε το έργο για να προχωρήσει σε όλα τα στάδια που ακολουθούν», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί